• nl
  • /
  • fr
  • Pinterest
  • Instagram
  • Mail
    Close

    Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, originele recepten en leuke events? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

    * Dit veld is verplicht.
    Je gegevens worden nooit gedeeld met derden.

  • Menu

De Broodrevolutie: Terug naar de Oorsprong van Smaak en Ambacht

In de jacht naar efficiëntie is brood, ons dagelijks voedsel, zijn ziel kwijtgeraakt. De snelgroeiende, massaal geproduceerde broden die we vandaag de dag vinden, zijn gemaakt van armere granen, gekozen omwille van hun productiviteit, niet hun smaak. De smaak is verwaterd, de voedingswaarde verminderd, en ons lichaam herkent het nauwelijks meer als het voedzame product dat het ooit was.

De Broodrevolutie van Het Traagste Brood brengt hier verandering in. We keren terug naar de kern van wat brood zou moeten zijn: een product van de natuur, de grond, en geduld. Onze revolutie begint met het gebruik van traditionele, oude granen – variëteiten die generaties hebben doorstaan zonder de grond uit te putten. Deze granen geven niet alleen smaak, maar ook diepe voedingswaarde en respecteren de natuurlijke balans van de bodem.

Maar we gaan verder. De granen worden ambachtelijk gemalen op eigen molens, met zorg en liefde, met verschillende maalprocédés aangepast aan de verschillende graankorrels, in een korte keten van veld naar bakker. Geen industriële productie, maar lokaal en duurzaam.

En dan het geheim van écht goed brood: tijd. In onze broodrevolutie krijgt het deeg de rust die het verdient. Vijf rustmomenten zorgen ervoor dat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen en het brood zijn unieke textuur krijgt. Dit proces respecteert niet alleen de smaak, maar ook de spijsvertering van de mens.

Het resultaat? Een brood dat bruist van smaak, dat licht en voedzaam is, en dat je lichaam herkent en verwelkomt. De Broodrevolutie is niet alleen een terugkeer naar authentiek brood, het is een herontdekking van smaak, van welzijn en van eerlijke, ambachtelijke traditie.

Sluit je aan bij De Broodrevolutie en proef het verschil van écht brood – zoals het bedoeld is.

Handmade in Belgium

Terug naar de Oorsprong van Smaak en Ambacht

Het Traagste Brood

Wij van BroodNodig (Bakkerij Van Eeckhout) vinden het fantastisch dat ook u de weg heeft gevonden naar de rijke smaak van het traagste brood.

Echt smaakvol brood herkent u van bij de eerste beet omdat het eigenlijk geen beleg nodig heeft om voluit te smaken. Wat boter of olijfolie en een beetje grof zout en peper maken er al een feest van. Dat is heel wat anders dan het meeste, zelfs ‘ambachtelijke’ brood, dat beleg nodig heeft om uw boterham lekker te maken.

Al onze broodvarianten zijn bedoeld om u die rijke smaak te laten ervaren, elke dag opnieuw.

Om het u iedere dag gemakkelijk te maken hebben we ons brood tot bij u in de buurt gebracht. Dagelijks vullen wij al onze automatische verdeelpunten, speciaalzaken en buurtsupermarkten met het verse, echte brood dat klaar is om u dit smaakgenoegen te brengen.

Handmade in Belgium

Vakmanschap & expertise,
en dat al meer dan 90 jaar…

Het geheim?

Bijna waren we vergeten hoe lekker brood kan zijn. Bij de meeste broden is tegenwoordig helaas de smaak opgeofferd aan de productiviteit.

Als bakker ben ik compleet een andere weg ingeslagen: ik selecteer granen die bijna verdwenen waren, maal ze volgens een eigen procedé en geef mijn deeg in vijf rustmomenten de tijd om tot volle ontwikkeling te komen. Het resultaat is een ongekende smaakrijkdom in al onze broodvarianten met een perfecte verteerbaarheid.

Pas wel op: eens u dit brood  heeft geproefd; kunt u nog moeilijk terug. Veel plezier met de verdere ontdekking van de rijke smaak van Het Traagste Brood en vooral: geniet ervan, elke dag.

Blijf up-to-date via Facebook

Handmade in Belgium